• English
  • German
  • Italiano
  • Russian

Kraška domačija

Cena: 1.500.000 €

Opis nepremičnine

EKSKLUZIVNO - PRODAJA SE ODLIČNA INVESTICIJSKA PRILOŽNOST Z ZGODBO.

V AGENCIJI VAM LAHKO POSREDUJEMO PRESOJO INVESTICIJSKEGA PROJEKTA oz. PRERAČUN  POVRATKA INVESTICIJE - ROI - IZ NASLOVA ODDAJANJA APARTAMJEV. VELIKO POVPRAŠEVANJE PO NASTANITVAH V ŠTANJELU IN OKOLICI!

Z nakupom idiličnega posestva v zavetju historičnega Štanjela si lahko zagotovite odlično poslovno priložnost in sicer  je posestvo sestavljeno iz glavnega objekta - prostorne hiše, kjer si lastnik lahko uredi svoje bivališče, poleg je atelje, ki se lahko naknadno preuredi v še en dodaten - četrti apartma. V sami hiši je še prostor za delavnice ali organizacijo team buildinga za podjetja. Veliki doprinos je tudi edinstven poslovni jakuzzi v objektu, kjer je tudi prostor za delavnice. Z nabavo dodatne savne se lahko oddajanje apartmajev z dodatno možnostjo koriščenja welnessa razširi tudi na jesenske ali zimske mesece. V poletnih mesecih pa je dodana vrednost posestva seveda zunanji bazen.

Poleg rednega oddajanja treh apartmajev  ponuja posestvo z vsemi kapacitetami še možnost za organizacijo team buildinga za večje skupine ali razna predavanja, izobraževanja. Kar je dodana vrednost pri povečanju denarnega pritoka.

Čudovit mediteranski vrt z vrtnicami, trajnicami, veliko oljko, zeliščnim vrtom ter dvema  stoletnima  kostanjema na sredini posestva je idilična predstava življenja na tem posestvu popolna.

Stavbe ohranjajo pristen duh kraške domačije. Ohranjeni so vsi naravni materiali, ki doprinašajo k domačnosti okolja. Arhitekturna zasnova omogoča nenehen stik z vrtom oz. borjačem (dvoriščem).

Nakup posestva je idealna priložnost  za vse tiste, ki ljubijo naravo, mir in drugačen način življenja. Lokacija omogoča popoln odmik od mestnega vrveža pa vseeno hkrati zaradi dobrih cestnih povezav dosežemo mestna središča ( 50 min iz Ljubljane) in morsko plažo v zelo kratkem času. Nahaja se na hribčku nad vasjo s prečudovitim razgledom na Kras in srednjeveški Štanjel.

Nakup nepremičnine je izjemna priložnost tudi za vse, ki radi delajo v turizmu in bi  želeli nadaljevati že z uveljavljeno turistično dejavnostjo oddaje nastavitvenih kapacitet gostom.

Kraška domačija obsega stavbni niz 3 hiš, vezanih med seboj ter dvostanovanjsko stavbo novejše gradnje s kraškim borjačem ter velikim vrtom in stavbnim zemljiščem z možnostjo dozidave.

Priključki:  na javni vodovod, električno in širokopasovno omrežje, s štirno (cisterno) padavinske vode za napajanje vrtnega vodovoda v tipičnem kraškem vodnjaku - štirni.

Ogrevanje: talno gretje, radiatorji, peč na drva. Viri ogrevanja: plin, elektrika (toplotna črpalka, tudi za bazen), lesna masa.

Stroški: na letni ravni za celotno posest so nizki.

RAZPORED OBJEKTOV NA POSESTVU:

1-ENOSTANOVANJSKA STAVBA, 1900 leto gradnje, 1997 leto obnove, P+1

V enostanovanjski stavbi (domačiji)  je zamenjana strešna kritina s pripadajočo izolacijo, nova termo in hidroizolacija, nova fasada, nova okna, nove inštalacije, nova talna obloga, novo obdelane stene ter nov centralni sistem ogrevanja na plin (plinohram) oz. toplotno črpalko ter kamin na drva. Stavba obsega v kleti shrambo ter  klet. V pritličju obsega predprostor, ki povezuje kopalnico  ter dalje kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo z izhodom na pokrito teraso. V nadstropju hodnik povezuje sanitarije, kopalnico,  spalnico ter dalje stopnišče s hodnikom, ki povezuje dve spalnici z izhodom na balkon. Mansarda je pohodna. Skupaj neto tlorisna površina 257,70m2.

2-GALERIJA - 1900 leto gradnje, obnova 2003, P+1

Zahodni končni del stavbe v naravi predstavlja galerijo. Zgrajena je bila leta 1900, v osnovi kot hlev. Leta 2003 je bila v celoti obnovljena -  zamenjana je strešna kritina s pripadajočo izolacijo, nova termo in hidroizolacija, nova fasada, nova okna, nove inštalacije, nova talna obloga, novo obdelane stene ter nov centralni sistem ogrevanja na plin (plinohram) oz. toplotno črpalko ter kamin na drva. Stavba zaobjema v pritličju razstavni prostor ter likovni atelje v nadstropju. Povezana je z stanovanjsko stavbo. Skupaj neto tlorisna površina 51,00m2.

3-NASTANITVENI OBJEKT - APARTMA, 2010 leto izgradnje

Vzhodni, končni del, je bil prizidan leta 2010 za poslovno namembnost. Stavba obsega klet, pritličje ter nadstropje. Vsi vhodi so ločeni in dajejo popolno zasebnost. V kleti se nahaja strojnica ter kompenzacijski bazen za potrebe jaccuzzija. Pritličje obsega večnamensko sobo, ki omogoča razna druženja ali delavnice, pralnica, sanitarije, wellness prostor s prelivnim jacuzzijem, garderoba, servisni prostor ter drvarnica. Po ločenem zunanjem stopnišču ali preko separatnega vhoda z gornje ulice se povzpnemo v nadstropje, kjer se nahaja stanovanje, ki obsega hodnik, ki dalje povezuje dve kopalnici in dve spalnici, shramba ter kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo. Iz bivalnega dela je prehod na pokrito teraso z ločenim zunanjim stopniščem do vrta. Skupaj neto tlorisna površina 238,40m2.

4-DVOSTANOVANJSKA STAVBA - 2 LOČENA APARTMAJA P+1, 2006 leto gradnje

Na zahodnem delu dvorišča se nahaja dvostanovanjska stavba zgrajena  leta 2006 z ločenim zunanjim vhodom za vsako stanovanje. Vsaka enota obsega v pritličju kuhinjo z jedilnico ter prehodom na teraso ter dalje na vrt, sanitarije ter stopnišče v nadstropje, kjer hodnik povezuje kopalnico, sobo ter spalnico s prekrasnim razgledom na Kras. Iz sob je prehod na balkon. Skupaj neto tlorisna površina 164,40m2

Vrt v skupni velikosti  21.237m2 (od tega 2.042m2 stavbnega zemljišča) obsega prečudovit park, bogat z drevesi kot so kostanj, lovor, oljka, palma ter okrasnim cvetjem (oleandri), posebno z vrtnicami, ki jih ne najdete marsikje (objavljeno tudi v številnih revijah, v TV oddajah Naši vrtovi in Ambienti). Večji del zemljišč se ohranja poraslih z avtohtonimi rastlinskimi vrstami. Znotraj vrta je veliko kotičkov za posedanje in uživanje v vonjavah in razgledu na okolico.

Bazen: leta 2006 z nadgradnjo v letu 2009 so na vrtu zgradili zidan plavalni bazen. Bazen ima pomično streho, ki omogoča, da voda ostaja čista. Leta 2010 so vgradili novo opremo-bazensko avtomatiko. Bazen se ogreva na solarne panele ter toplotno črpalko.

Vredno ogleda in nakupa!

GRADBENO IN UPORABNO DOVOLJENJE PRIDOBLJENO!

Pogoji in ostalo

Pogoj lastnika za sklenitev posla: kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2% prodajne cene oz. davčne osnove.

Zemljiška knjiga in vseljivost: Vpisano v ZK,  bremen prosto.

Kupec nima stroškov s posredovanjem oz. agencijo.

 

Osnovni podatki nepremičnine

Posredovanje:
prodaja
Šifra:
PH308JB
Vrsta objekta:
hiša
Tip:
samostojna
Tlorisna površina:
712,00 m²
Parcela:
21.237,00 m²
Število spalnic:
7
Število kopalnic:
6
Opremljenost:
Opremljeno
Leto izgradnje:
1800
Leto prenove:
1997
Regija:
Južna Primorska
Občina:
Komen
Lokacija:
Kobdilj

Energetski razred nepremičnine

Energetska izkaznica stavbe

Energetska izkaznica
Razred D
A1
A2
B1
B2
C
D
E
F
G
0 15 35 60 105 150 210 300+

IZRAČUN KREDITA

Vpišite vaš naslov in poiščite pot do nepremičnine

Iz naše ponudbeveč